Historie Hagelkruistoernooi

Hagels en Kruisen.

Het dak van het KBC is solide en zorg om verstoring van de wedstrijden a.g.v. hagelstenen is niet meer nodig. Evenzeer zouden wij zeer verbaasd opkijken als de dienstdoende geestelijke, voorzien van een kruis een rondgang door de hal zou maken teneinde het opperwezen een succesvol en eerlijk wedstrijdverloop af te smeken. Dat was in het verleden wel even anders. Tijd voor sport op zondag kwam tot ongeveer het begin van de 20 ste eeuw niet in mensen op, een goede oogst en dus brood op de plank was waar alles om draaide. Een forse hagelbui kon het graan onbedoeld uit de aren dorsen, waarmee een groot deel van de oogst alleen de vogels ten goede kwam. Honger was het gevolg want even graan bijkopen was voor velen niet weggelegd. Of Wehl in het verleden nu buitensporig door hagel is getroffen, is niet bekend. Wel dat er aanleiding is geweest het opperwezen gunstig te stemmen middels een kruis en een jaarlijkse rondgang. Wie nu Wehl bezoekt kan niet anders dan concluderen dat het Wehl ten goede is gekomen, meer en meer mensen willen er graag wonen en de gewassen staan er ook dit jaar goed bij. Het verlies van panden en of boerenhoven a.g.v. hagel en of bliksem is reeds lang niet meer gemeld.

Wij kunnen ons concentreren op het spel, onze honger zal niet verder gaan dan een gezonde trek in een broodje kroket, dat er gelukkig altijd is. Dat alle deelnemers mogen winnen in de zin van sportief gedrag naar elkaar en het plezier in de persoonlijke inzet voor het eigen team.

Historie

Dit jaar is het de 32e versie van het Hagelkruistoernooi. We zijn gaan tellen vanaf het moment dat het toernooi in de sporthal van Wehl is gaan spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *